perjantai 9. marraskuuta 2012

Asiakaspalvelun videot iMoviella

Asiakaspalvelun videot iMoviella

Heini ideoi asiakaspalvelun kirjaseemme videoita ja oppilaille ohjeistuksen. Otse hieman muokkasin omaani omaan suuhuni sopivaksi.

Oppilaat aloittivat työskentelyn valitsemalla ryhmän ja aiheen. Aiheita olivat muun muassa hyvä asiakaspalvelu, huono asiakaspalvelu, kuuro asiakas, sokea asiakas, reklamaatio ja vapaavalintainen aihe. Lähestymistapa sai olla dokumentaarinen tai vaikka sketsi.
Vaadimme oppilailta kuvakäsikirjoituksen ja sen esittelyn ennen kuvaamisen aloittamista. Katsoimme tämän parantavan laatua. Näin saimme myös varmistettua, että kaikki aloittivat suunnittelemisen sekä sen, että sisältö oliasianmukainen. Ennen kuvaamista myös briiffasimme ryhmäkohtiasesti iMovien käyttöön yleisesti sekä tekstien, kuvien, äänten yms. lisäämiseen.

Ryhmät etenivät eri tahtia, mutta se ei lopputulokseen juurikaan vaikuttanut. Osa oppilaita ei halunnut tulla kuvatuksi. Tämän ratkaisimme käyttämällä näyttelijöinä barbeja, Lego-ukkoja ja piirrettyjä hahmoja. Tämä lisäsi sopivasti omaleimaisuutta ja luovuuden käyttöä.
Valmiit filmit tallennettiin iPädien kuvarullille, mistä opettajat noukkivat ne piuhan avulla tietokoneelle. Täältä videoiden matka jatkui Optiman kautta asiakaspalvelun kirjaseemme. Valmiit videot myös esitettiin tietysti omalle luokalle. Laatu oli mielestän niin hyvää, että seuraavalla kerralla pidämme kyllä auditoriossa leffatunnin!

Tässä alla pari esimerkkiä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti