torstai 20. syyskuuta 2012

Kokemuksia visuaalisen myyntityön blogista

Tavoitteena oli luoda visuaalisen myyntiyön kurssille paikka, jossa opiskelijoiden olisi helppo kommentoida asioita ja palauttaa joitakin tehtäviä muiden ja opettajan kommentoitavaksi. Lisäksi halusin tuoda näkyväksi opiskelijoille, mitä kaikkea konkreettista kurssin aikana on saatu aikaiseksi.

Blogissa opiskelijat kommentoivat opettajan jakamia linkkejä tai kysymyksiä sekä palauttivat kuvallisia tehtäviä mm. Kaupunkitehtäviä blogiin.

Toteutuksessa haaste oli mm. oppilaiden mahdolliset Google- tunnukse, jonka blogger vaatii kirjautumiseen. Tästä ryhmästä 27 oli jo ennestään sopiva tunnus, jota he pystyivät käyttämään ja loput 3 olivat halukkaita tekemään sellaisen.

Blogista tehtiin suljettu, sillä opettaja käytti sivustoa myös arviointiin. Opiskelijat osallistuivat blogin kirjoittamiseen opettajan kutsumina kirjoittajina.

Työtapa oli selkeästi uusi ja suurin osa opiskelijoista arkaili kommentointia ja omien mielipiteidensä julkistamista. Blogiin ei siis syntynyt erityisen vilkasta keskustelua opiskelijoiden kesken, vaikka itse sitä toivoinkin.

Blogi osoittautui kuitenkin erinomaiseksi paikaksi antaa palautetta näyteikkunoista ja esillepanoista. Se mahdollisti helposti vertaisarvioinnin teon. Opiskelijat opettelivat samalla IPadien käyttöä, blogi kirjoittamista sekä kuvien siirtoa IPadiltä blogiin.

Yllätyksenä opettajalle tuli se, etteivät kaikki nuoret suinkaan halua tutustua uusiin oppimismetodehin ja uusiin työvälineisiin, kuten Tabletteihin. Muutama oppilasryhmä halusi mieluummin kuvata esimerkiksi kaupunkitehtävänsä omalla kamerallaan tai älypuhelimellaan IPadin sijaan.

Kaikki ryhmät kuitenkin siirsivät kuvat töistänsä tavalla tai toisella blogiin.


Sovellus: Blogger

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti