tiistai 31. tammikuuta 2012

Somistuksen blogi

Keskiviikkona 25.1 oli Joensuussa taitaja 2012 semifinaalit. Somistuksen opettajamme Heini otti iPadilla kuvia kilpailijoiden kilpailutyöstä. Ilokseni voin todeta että somistuksen oman koulun kilpailija pääsi finaaliin.

Teimme tänään Heinille bloggerilla oman blogin mihin hän sai siirrettyä kilpailussa ottamansa kuvat. Heini ei ole ennen tehnyt blogia ja kokonaisuudessaan meillä meni noin tunti että kaikki oli kunnossa.

Asioita joita pohdimme Heinin kanssa blogia tehdessä.
  • Blogger käyttää Google -tunnuksia blogin luontiin. Heinillä oli jo ennestään omat tunnukset mutta loimme kokonaan uudet tunnukset työkäyttöä varten. Suurimpaan osaan tablet -sovelluksista ja sosiaalisen median palveluista voi kirjautua nykyään Facebook tai Google tunnuksilla.
  • Blogin näkyvyys. Pääsekö blogia katsomaan kuka tahansa, kaikille jotka tietävät osoitteen vai onko blogi rajattu tietyille käyttäjille. Samoin voi rajata kuka voi blogiin kirjoittaa ja ketkä kommentoida. Heini aikoo hyödyntää blogia opetuksessaan ja koska oppilaiden on tarkoitus kommentoida toistensa töitä, päätimme pitää blogin suljettuna ulkopuolisilta.
  • Ulkoasu. Blogiin saa kytkettyä erillaisia laajennuksia – gadget, kuten esimerkiksi Picasan kuvien näyttö blogin yhteydessä. Näihin kannattaa tutustua ja miettiä mitkä omassa blogissa ovat tarkoituksen mukaisia. Heinillä oli omasta alastaan johtuen selkeä käsitys tavoitellusta ulkonäöstä ja mitkä seikat tukevat oppilaiden blogin käyttöä. Teemojen ja asettelun muuttaminen on helppoa ja nopeaa, eli blogin ulkoasu voi päivittää kurssin aikanakin. Piristävän vaikutuksen lisäksi aiheesta voi käydä oppilaidenkin kanssa hyvän keskustelun.

2 kommenttia:

  1. ..ja tämän Heinin blogin osoite oli?

    VastaaPoista
  2. Tässä vaiheessa opettajat haluavat vielä pitää suljettuna, kun blogien käyttöä harjoitellaan. Myöhemmin on tulossa julkista versiota.

    VastaaPoista